De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/boek/grote-lasersnijder

Grote lasersnijder

Het lab beschikt over een 40 watt lasersnijder van het chinese merk Morntech. Deze machine kan plaatmateriaal uitsnijden en graveren, tot een maximaal werkbereik van 50 x 30 cm. (momenteel 47,5 x 28,9) De machine is geschikt voor karton, hout, perspex, leer, textiel en rubber, maar niet voor metalen of chloorhoudend plastic (zoals vinyl). We hebben onlangs de elektronica in deze machine aangepast zodat we zowel open source (LaOS) als closed source (Mornlaser) software+hardware kunnen gebruiken.

Deze lasersnijder kun je op twee manieren aansturen. 

Open

Hierbij gebruik je ingebouwde open hardware van LAOSlaser en stuur je de lasersnijder aan via het opensource programma Visicut. Op dit moment is dit gebruiksvriendeijker en meestal makkelijker omdat je hiermee de lasersnijder ook met je eigen computer kunt besturen. het tekenprogramma Inkscape werkt goed in combinatie met Visicut en we raden mensen met een laptop aan om beiden te installeren waarna de lasersnijder draadloos vanaf de eigen machine aangestuurd kan worden.

Zoals met veel opensource projecten is Visicut en LAOS laser nog onder ontwikeling. Zo werkt de cancel knop nog niet direct. Maar aangezien het opensource is kan iedereen meehelpen. Visicut op Github. LaOS op Github. replique montre

Open aansturing handleiding