De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/book/help-mee

Help mee

By peteruithoven, flip. Last update on 4 jul 2013.

Ons lab is opgezet door enkele enthousiastelingen die zijn gaan zoeken naar betaalbare digitale machines en zelf geld bij elkaar hebben gelegd om dit te financieren. We draaien nog steeds helemaal zonder subsidie en dat willen we graag zo houden. Daarom werkt het in dit lab misschien net ietsje anders dan je misschien gewend bent bij andere FabLabs. 

Elke dinsdag van 10:00 tot 22:00 kun je bij ons terecht. Als je gebruik wilt maken van één of meerdere machines betaal je bij binnenkomst 50 euro contant. Dat bedrag kun je weer terugverdienen door diezelfde dag nog op je eigen manier een bijdrage te leveren aan het lab. Dat kan bijvoorbeeld door financieel bij te dragen, dat gebruiken we dan om de huur van het pand te betalen, de kachel te stoken en onderhoud aan de machines te verrichten. Maar omdat we willen dat het Fablab toegankelijk is en door zijn bezoekers gedragen wordt kun je ook bijdragen door bijvoorbeeld je kennis te delen door het schrijven, vertalen of verbeteren van een handleiding of het delen van je ontwerp op zo'n manier dat mensen na jou er wat aan hebben. 

Aan het eind van de dag wordt de balans opgemaakt. Als we vinden dat je genoeg hebt gedaan om het FabLab draaiende te houden dan kun je je bijdrage terug krijgen. Je kunt natuurlijk altijd een gedeelte achterlaten als donatie. 

De actuele ToDo lijst kun je vinden op: 
Voor een actuele lijst, zie: http://kladblok.planb.coop/p/fablab-todo