De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/comment/2159

Muurhaken met de lasersnijder

By Timo on za 5 aug 2017 12:29:27
Auteurs: 

Timo Ammerlaan

De schroeven in de keuken moesten wat netter worden, ik heb muurhaakjes ontworpen en uitgesneden.
Materialen : 

6mm triplex

Machines: 

lasercutter

Moeilijkheidsgraad: 

Gemiddeld

Constructie tijd: 
2.00Hours
Kosten inschatting: 
€5.00
Onderdelen lijst: 

Je hebt materiaal nodig van 4 tot 6 mm dik, ik heb 6mm dik multiplex gebruikt.

Stap voor stap instructies: 

De haak bestaat uit drie onderdelen; twee plaatjes voor het bevestigen aan de muur, en de haak zelf.

Ontwerp eerst een figuur dat je plat aan de muur wilt schroeven, voor stabiliteit is het handig minimaal twee schroefgaten te maken.

Dit figuur moet je twee keer snijden, de achterste moet je met de gebruikelijke lasersnijder lijmnaden (die rechthoeken die in elkaar schuiven) in de haak duwen. Maak de bevestiging van de haak twee materiaaldiktes dik, zodat het tweede plaatje er ook overheen kan voor meer stevigheid. Wat ik nog doe is het tweede plaatje een grote gleuf geven, zodat je hem naar beneden kunt schuiven over de haak. Op die manier houden de schroeven het geheel ook bij elkaar, wat het nog wat steviger maakt.

De haak mag elke vorm krijgen die je wilt, bedenk iets creatiefs :-) Zorg ervoor dat de kant aan de muur netjes past in de plaatjes voor aan de muur. Op de computer naast de grote lasersnijder (die met twee beeldschermen) staan mijn files, je kunt die eventueel gebruiken als het ontwerpen niet lukt. Je haak ontwerp kun je aan mijn template plakken met 'Union' in Inkscape. Ze staan in mijn map in de labmanagers map.

Please add the machine settings you used to the machine settings page of the machine you used. 

Tips: 

Ze bij het ontwerpen in Inkscape je maten op mm in plaats van px, dan kun je de dikte van je materiaal invoeren en zo je rechthoeken precies goed krijgen.