De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/comment/3144

Letter in Illustrator naar stl-bestand

By johannedeheus on di 30 sep 2014 21:52:40
Auteurs: 

-

Ik wilde een specifiek font 3d maken en laten printen door de 3d-printer.
Termen: 

illustrator, stl, svg

Machines: 

ultimaker

Moeilijkheidsgraad: 

Gemiddeld

Constructie tijd: 
4.00Hours
Kosten inschatting: 
€1.00
Stap voor stap instructies: 

Maak van de letters in Illustrator een outline. Het is verstandig om een letter per bestand op te slaan. Ik wilde twee letters tegelijk doen, wat opzich ook mogelijk is, maar later in Blender is het dan ingewikkelder omdat ze 'los’ van elkaar staan. 

Sla het bestand in illustrator op als .svg.

Download Blender, en importeer de .svg in Blender. Hier kun je de platte 2D letter 3D maken. (eerst het blokje verwijderen met -A- -delete- (linksboven)) Met Object> concert to mesh, zet je het om naar lijnen met ankerpunten waardoor je een 3D letter ervan kunt maken. Je slaat het bestand op als .stl op een USB. 

Plug de USB in de Ultimaker en open het programma Curve. Open je bestand hierin en hij verschijnt op het beeldscherm. Stel alle gewenste instellingen in. Je kunt hier de grootte nog wijzigen en ook zien hoe lang de printer er over gaat doen. En dan printen! 

 

Ondanks verschillende pogingen is het mij niet gelukt om een perfect 3D-geprint object te krijgen. Wat je op de foto ziet is het resultaat, de laatste banen werden niet goed geprint op een of andere manier. 

 

Tip: als de 3D-printer begint met printen kan het zijn dat je het glasplaatsje een heel klein beetje bij moet stellen zodat het warme plastic eruit kan lopen. Het glasplaatje was bij mij ook een klein beetje scheef waardoor hij de bovenkant van de letters veel te dunne lijntjes printte. Door aan de schroefjes te draaien kun je dit verhelpen en m weer helemaal recht maken. 

 

Please add the machine settings you used to the machine settings page of the machine you used. 

Media: