De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/fabpublicatie/lego-printen

lego printen

By dirk11 on vr 11 mrt 2016 08:27:40
Auteurs: 

dirk

ik heb voor het eerst gewerkt met de ultimaker 3d-printer en daarmee kleine lego-onderdeeltjes geprint!
Termen: 

ultimaker

Materialen : 

plastic

Machines: 

ultimaker

Moeilijkheidsgraad: 

Beginner

Constructie tijd: 
2.00Hours
Kosten inschatting: 
€0.50
Onderdelen lijst: 
Ik heb bij het fablab voor het eerst gewerkt met een 3D printer Ultimaker. Ik had darvoor een 3d-bestandje gedownload met lego-zwaardjes e.d. (tip: via de website tinkercad, waar nog vel meer op staat dan thingsdiverse). replique montre
Peter van het Fablab heft uitgelegd hoe het werkt en geholpen met het instellen van computer en 3d-printer. Het is hel mooi om te zien hoe de printer laagje voor laagje de figuurtjes opbouwt. Het lego-bijltje is heel goed gelukt, omdat de vorm vrij dik en stevig is. De zwaardjes zijn echter zo dun dat ze wat krom werden. Oplossing kan zijn om de volgende ker de temperatuur wat lager in te stellen (was nu 220 graden). Na het printen heb ik de modelletjes bijgewerkt met dremel en vijl. Holle onderdelen zijn moeilijk. De schede van het zwaardje was wel gelukt, maar de opening is wat te klein geworden voor het zwaard. Omdat het zwaard wat krom was heb ik hem zo bijgevijld tot hij er wel in paste.
En: de lego-onderdelen passen in de hand van een legopoppetje! (zie fotoś 19-2-2013) 
Het was heel leerzaam om te doen en mooi om te zien hoe en 3d-printer werkt. Ik heb geleerd waar je op moet letten bij het ontwerp en de uitvoering om het volgende keer nog beter te doen!
Stap voor stap instructies: 

zie omschrijving

Please add the machine settings you used to the machine settings page of the machine you used. 

Media: