De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/fabpublicatie/line-robot

Line Robot

By kosmo on zo 22 jul 2012 23:23:57
Het maken van een robot voor onze Seminar. Deze robot kan lijnen ontwijken, in de toekomst moet hij ook nadat hij een obstakel raakt omkeren
Machines: 

lasercutter

Moeilijkheidsgraad: 

Geavanceerd

Constructie tijd: 
360.00Hours
Kosten inschatting: 
€105.40
Onderdelen lijst: 
  • ottantotto
  • 2 servo's
  • photo diode
  • ir led
  • batterij
Stap voor stap instructies: 
Voor de seminar 'Lets make robots' maken we met z'n vieren een robot. Deze robot wordt beoordeeld op functie en vormgeving. 
  
Onze robot ontwijkt lijnen en bestaat volledig uit hout. De bovenkant van de robot bestaat uit een open frame omdat het anders te zwaar zou worden. Het patroon voor het frame is gemaakt in VVVV en  daarna is er een tracé van gemaakt in Illustrator. Het zelfde is gedaan voor het patroon dat op de wielen staat.
 
De tekeningen zijn gemaakt in Illustrator en opgeslagen als eps.
 
Omdat we de motor vast moesten maken aan de wielen hebben we onze eigen tandwielen gemaakt. Éen van de tandwielen zit vast aan de servo. De ander komt tegen dit tandwiel aan en zit met een as vast aan de wielen.  Hierdoor konden de wielen verder uit elkaar staan en hadden we meer ruimte voor de elektronica. De wielen bestaan uit twee platen met een ruimte er tussen. Hierdoor konden we fietsband om de wielen spannen waardoor deze meer grip heeft. 
 
Bij het gebruiken van de lasercutter hebben we eerst getest of de laser helemaal door het hout ging (een vierkantje van 5mm). Ook hebben we de ontwerpen zo dicht mogelijk naast elkaar gezet om hout te besparen.
 
Formaat 500 x 300 5 mm dik

Please add the machine settings you used to the machine settings page of the machine you used.