De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/fabpublicatie/logo-metro-amersfoort

Logo Metro Amersfoort

By daansmit on di 13 mrt 2012 20:39:41
Auteurs: 

daansmit

Verslag van het uitsnijden van het Logo van de Metro in Amersfoort. Gerealiseerd door de SSGE.
Termen: 

SSGE, Logo, Metro

Materialen : 

stickervel, Hout

Moeilijkheidsgraad: 

Beginner

Constructie tijd: 
2.00Hours
Kosten inschatting: 
€15.00
Onderdelen lijst: 
  • Hout
  • Stickervel
  • Awesomeness
Stap voor stap instructies: 

Metro-Amersfoort is een onderdeel van de manifestatie UrbanWijland 2012. Een aantal kunstenaars bedenken en voeren objecten uit die in juni 2012 in en westelijk van Amersfoort opgesteld zullen worden.

Een van de onderwerpen is de metro van Amersfoort.

 

Het project kan gezien worden om grip te krijgen op de vragen hoe je tegen Amersfoort aankijkt, hoe Amersfoort in elkaar zit, waar eindigt de stad en start het weiland, hoe ontdek je de kracht van de stad en waar houd de ambitie op en waar begint de trots. Verwarring zaaien, onduidelijkheid, onbegrip en desinformatie zijn de middelen. Geen uitgewerkt METRO-plan, maar eerste grondonderzoeksplekken en funderingslocaties vormen onderdeel van Urban Wijland 2012. De fysieke eigenschappen van de bodem zijn onderzocht met diepteboringen. De verschillende locaties worden van een markering voorzien. De herinnering is een tegel met het logo van METRO-Amersfoort.  

 

 

De tegels zullen in eigen beheer gemaakt, gestort worden. In de bekistingsmallen zal dan het Metro-logo in diepte-relief opgenomen gaan worden. Ook bouwhelmen worden van en logo voorzien. Daarom hebben we het logo (= hoofdletter A met pijl) ingevoerd in de snijmachine, zoals die op fablab aanwezig is. In plasticfolie (donkergrijs) en door 5 mm dik populieren-multiplex de het logo uitgesneden. Dit laaste is 5 x gebeurd, zodat we in 5 gangen 25 betontegels met logo kunnen storten. Het invoeren van het logo in de computer en het uitsnijden duurde ongeveer 2 uur. De randen van het hout zijn zeer strak uitgesneden, we denken dus dat het ook een strakke verdiepte afbeelding in de tegel zal gaan geven.

  

 

Het logo is relatief eenvoudig van vorm, de snijmachine en software nodigt daarentegen uit om ook complexe afbeeldingen en vormen uit te snijden, die nauwlijks met een (decoupeer)zaag gemaakt kunnen worden. Wie weet wat we in de toekomst voor interessante mogelijkheden kunnen bedenken.

 

Fablab Amersfoort, bedankt voor jullie gastvrijheid, apparatuur, kennis, instructies en meedenken,

Peter Smit,
Chris Rodenburg,
Rob Schilling (fotografie / film / beeldregie)

Please add the machine settings you used to the machine settings page of the machine you used. 

Ontwerp bestanden: 
Media: