De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/fabpublicatie/ontwerp-multifunctionele-brug-ecologische-zwemvijver-nai-rotterdam

Ontwerp multifunctionele brug - Ecologische zwemvijver NAI Rotterdam

By Libby on do 2 aug 2012 10:44:32
Auteurs: 

Libby de Haas

Ontmoetingsplek voor de ecologische zwemvijver naast het NAI in Rotterdam
Machines: 

lasercutter

Moeilijkheidsgraad: 

Beginner

Constructie tijd: 
6.00Hours
Kosten inschatting: 
€12.00
Onderdelen lijst: 
  •  
Stap voor stap instructies: 

 

Voor het vak object (kunstacademie Rotterdam) moet ik een ontmoetingsplek ontwerpen voor de ecologische zwemvijver naast het NAI in Rotterdam dat over een aantal jaar gerealiseerd wordt door Archtecten bureau Doepel en Strijkers. Hierbij ga ik gebruik maken van gerecyclede meerpalen die ik uit de havens van Rotterdam haal. Deze meerpalen zijn 40x40x1200 cm. Deze meerpalen laat ik zagen in plakken van 10 cm en daarvan maak ik een raster met verschillende afmetingen die lager of hoger liggen zodat er zittingen en trappen onstaan waardoor men uitgenodigd wordt om gebruik te maken van de ecologische zwemvijver. 

Ik heb een detail van deze brug gemaakt op schaal 1:33. In onderstaan bestand kun je de onderdelen vinden van de brug die ik uit heb laten laseren. 

Zaag de multiplex plaat in de afmeting 300x500mm. Mijn 2D ontwerp heb ik gemaakt in het programma vectorworks en deze omgezet in een .dxf bestand en geopend in CorelDraw xs, om uiteindelijk het juiste ontwerp uit te laseren moet je jouw ontwerp kopieeren naar CorelDraw 12. Let op: vergeet niet eerst een proefje te doen! Een tip om het proces sneller te laten verlopen is om alle lijnen tegen elkaar aan te zetten, zo heb je ook minder verlies van hout. Richt de laser een klein beetje dichter op het hout, zodat de laser in het midden van de plaat ook helemaal door het hout heen brandt. 

Speed: 300 mm/s
Min power: 80%

Max power: 100%

Dot laser
Dot time: 0.01
Dot Interval: 0.07

Eenmaal klaar ga ik de houtjes in elkaar zetten door een stukje metaal door de gaatjes te steken zodat er een scharnier ontstaat. 

 

 

 

Please add the machine settings you used to the machine settings page of the machine you used. 

Ontwerp bestanden: 
Media: