De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/fabpublicatie/plastic-lagerhouders

Plastic lagerhouders

By grraymond on di 14 mei 2013 12:12:43
Auteurs: 

Raymond Reints

We willen een ronde constructie maken, waarvan de kern stil kan blijven staan en de buitenste rand kan draaien. We 3d-printen de houders
Machines: 

ultimaker

Moeilijkheidsgraad: 

Beginner

Constructie tijd: 
8.00Hours
Kosten inschatting: 
€4.00
Onderdelen lijst: 
  • 3d models
  • plastic voor de 3d printer
Stap voor stap instructies: 

Allereerst even een iets uitgebreidere beschrijving van het project en wat je er mee kan.
Het doel van dit project is om te kijken hoe we een ring om een ronde kern kunnen laten draaien. De rotatie van de ring wordt mogelijk door 3 lagers, die doormiddel van ge-3d-printte houders worden vastgezet aan de ronde kern. 

De 3d bestanden die ik heb gebruikt, zijn uitgegaan van een ronde kern met een diameter van 35 centimeter. De bollingen en uitsparingen zijn dus op die radius berekend. De lager waar we van uit zijn gegaan heeft een binnendiameter van 8mm en een buitendiameter van 22 milimeter en een binnendiameter van  8 millimeter.

Hoe het gaat functioneren: op het bovenstaande plaatje (Part3_voor.stl) je de houder zien. Daarin zitten twee ronde gaten waardoor een ronde as komt. Om deze as gaat de lager zitten en deze as draait straks dus niet mee. De andere twee parts (Part1_achter.stl en Part2_midden.stl) zijn voor bevestiging aan een ronde kern.

 

Converteer het STL bestand naar .GCODE, en zet het op een SD kaart, die in te pluggen is in de Ultimaker (uitgebreidde instructies zijn hier vindbaar)

Selecteer vervolgens het juiste 3d model en begin met printen.

 

Zodra de vier onderdelen zijn geprint, kunnen ze worden geassembleerd. De manier waarop is door door een kern een aantal gaten te maken (6mm) op de juiste afstand van elkaar (gelijk aan de gaten van de geprintte onderdelen. dus. Zodra er gaten in de kern zitten, kan het geheel worden geassembleerd, met 4 m6 bouten en 3 moeren per bout. Hiermee zijn ze straks ook verstelbaar. Door de twee gaten moet een as komen (het liefst van metaal of aluminium) met een diameter van 8mm en een breedte van 20mm.

 

 

UPDATE:
Sinds de vorige keer heb ik het ontwerp aangepast, zodat hij iets kleiner is en de buitendiameter helemaal klopt. De foto's van de zwarte lagerhouder zijn van het eerste ontwerp, het laatste ontwerp is de blauwe (zoals te zien op de hoofdfoto van deze Fabpublication). Uiteraard heb ik ook het .STL bestand upgedate naar de nieuwe versie.

Please add the machine settings you used to the machine settings page of the machine you used. 

Mislukkingen : 

De binnendiamter had ik verkeerd opgemeten, dus heeft mijn as een diameter van 13mm ipv 8mm

Media: 
Ontwikkelingen: 

De komende weken gaan we er mee verder en kijken of alles klopt, dus dat is nog even afwachten

Tips: 

Alles spreekt voor zich en de Ultimaker doet zijn werk :)