De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/fabpublicatie/show-me-around-robot

Show me around (robot)

By grraymond on di 31 jan 2012 21:43:58
Auteurs: 

Raymond Reints

Een robot die we in een 3tal aan het maken zijn voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De opdracht is om een functionele robot te maken
Materialen : 

Hout, pvc

Machines: 

lasercutter

Moeilijkheidsgraad: 

Gemiddeld

Constructie tijd: 
10.00Hours
Kosten inschatting: 
€15.00
Onderdelen lijst: 
  •  
Stap voor stap instructies: 

Voor een schoolopdracht hebben we in een team van 3 mensen deze robot moeten maken. De opdracht was om een functionele robot te ontwikkelen en ontwerpen.

Als materiaal hebben we gekozen voor 3mm populieren multiplex. Dit omdat het vrij licht is, en de robot vrij groot wordt

 

Wat gaat de robot voor een functie's krijgen? De robot gaat een rondleiding geven door een gebouw en kan stoppen bij elk punt waarop wij dat aangeven.

Hetgeen wat we bij het Fablab hebben gedaan is het zorgen voor een passende casing, bestaande uit een body en een hoofd. Hiervoor hebben we een kliksysteem ontwikkeld, waardoor het geheel in elkaar geklikt kan worden als een puzzel. We zijn begonnen met het maken van een klein prototype, zodra deze gelukt was hebben we de grote versie uitgewerkt. De geschatte kosten van 15 euro zijn ALLEEN gebaseerd op de materiaalkosten voor de casing. De rest van de electronica en besturing van de robot zit hier dus niet bij in.

 

De werking van het kliksysteem is te zijn bij de bijgevoegde bestanden.

De werking van de robot zelf (het mechanische gedeelte) werkt met een kleine versie van de chipset Arduino, genaamd Ottantotto. Dit is een Arduino-kloon, die je zelf in elkaar moet solderen. We hebben 2 wielen gekocht, en deze aangesloten op de Ottantotto. Om de robot een pad te laten volgen, hebben we 5 foto-diode's naast elkaar gezet, welke aan elke waarde een kleur geeft. op de grond plakken we zwart tape, zodat de waarde van het pad groter is dan de waarde van de grond. Op die manier hebben we kunnen zeggen tegen de robot dat hij wanneer de middelste fotodiode van het pad af gaat, hij het ene wiel langzamer moet laten draaien.

Zodra de robot een horizontale streep tegenkomt (en dus alle 5 diode's dezelfde waarde hebben) stopt hij even.

 

 

Please add the machine settings you used to the machine settings page of the machine you used. 

Mislukkingen : 

In het begin zijn we erg vaak de fout in gegaan door verkeerde afmetingen van de body. Na 3 miniaturen te hebben gemaakt kwamen we tot een goed miniatuur waarna we het volledige ding hebben uitgesneden. Dit zelfde geld voor het hoofd.

Ontwerp bestanden: