De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/fabpublicatie/snijden-van-12mm-populieren-multiplex

Snijden van 12mm populieren multiplex

By Timo on za 23 jan 2016 15:57:21
Authors: 

Timo Ammerlaan

Voor de grote lasersnijder wordt uitgegaan van een maximale materiaaldikte van 6mm, het is mij nu toch gelukt om door 12mm heen te komen.
Machines: 

lasercutter

Moeilijkheidsgraad: 

Gemiddeld

Step by step instructions: 

De lasersnijder is niet krachtig genoeg om in één keer door dit materiaal te komen, de opdracht dient dus twee keer uitgevoerd te worden.

Stel de power in op 100, en de snelheid op 0.8. Na de eerste snijsessie moet je de plank niet aanraken, en nog een keer de opdracht doorlopen.

De brandpunts afstand moet ingesteld worden met het 9mm bestemde houtje, de blaaspijp moet zover opengedraaid worden dat er nog net geen vocht uit komt.

Voor knoesten is dit nog niet optimaal, dus daar is nog ruimte voor verbetering.

Failures: 

Knoesten zijn zoals eerder vermeld een aandachtspunt, op sommige plekken komt de laser er alsnog niet doorheen en moet je met een mesje aan de gang. Na gebruik de mesjes s.v.p. terugleggen in de daarvoor bestemde bakken!

Het probleem zou verholpen kunnen worden door drie keer de opdracht uit te voeren, of de snelheid te verlagen. Een lagere snelheid resulteert echter in een dikkere snijlijn en dat is niet wenselijk. Drie keer met snelheid 1.0 zou een poging waard kunnen zijn, maar dit kost helaas veel tijd.

Media: