De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/node/bouw-je-eigen-televisie-voor-beginners

Bouw je eigen televisie voor beginners

Tijdens deze workshop leer je hoe je je eigen Nipkowschijf (voorloper van de televisie) kunt maken met maar een paar onderdelen: een lampje, een motortje, een lichtsensor, een Arduino en een kartonnen schijfje die gemaakt wordt met de lasersnijder. Aan het eind van de workshop kun je een animatiefilmpje afspelen of een simpel spelletje zoals Pong spelen op je zelfgemaakte televisie. Je hebt voor deze workshop geen voorkennis nodig van elektronica, programmeren of van lasersnijden maar het mag natuurlijk wel.

Ben je geinteresseerd in deze workshop als individu of als groep mail dan naar info [apenstaartje] fablabamersfoort [dot] nl.

Kosten: 
85 euro p.p. (inclusief btw, materiaal en versnaperingen). Korting mogelijk voor groepen.
Capaciteit: 
minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers
Tijdsduur : 
3 dagdelen
Leerdoel: 
dagdeel 1: Je leert het principe achter de Nipkowschijf en met de lasersnijder de benodigde houten en kartonnen onderdelen uit te snijden. dagdeel 2: Je leert over de elektronica en het programmeren van de Arduino. dagdeel 3: Uitbreiden van je project tot een kleurentelevisie en/of bepalen wat er op je televisie te zien is zoals een animatie, simulatie of spelletje.
Kerndoel: 
inzicht verkrijgen in de werking van de televisie en basis ervaring opdoen met lasersnijden, elektronica en het programmeren van een microcontroller.