De War Badge
Actuele versie: http://oud.fablabamersfoort.nl/nl/welkom

Welkom

Workshop programmeren

In september organiseert FabLab Amersfoort een workshop programmeren. In vier zaterdagen van 14:00-16:00 uur leer je de basisfuncties van programmeren en kun je in Python 3 simpele programma's ontwerpen. De lesdata zijn: 7, 14, 21, 28 september.

Python is een van oorsprong Nederlandse programmeertaal die bijna overal gebruikt wordt, waaronder in de data-analyse. Omdat Python een scripting taal is, heb je geen compiler nodig om het te gebruiken. Daarnaast kan het op veel verschillende platforms gebruikt worden, zoals de Raspberry Pi.

Prijs is op waardebetaling achteraf. Geef een bijdrage aan het FabLab op basis van wat jij de workshop waard vindt. Je bijdrage gaat voor 50% naar de docent en voor 50% naar het FabLab. 

Interesse? Geef je op via info [apenstaartje] fablabamersfoort [dot] nl (subject: opgave%20Python%203%20workshop)

 

Zelf je t-shirt bedrukken, zelf hout lasersnijden of zelf 3D-printen?

FabLab Amersfoort is een open werkplaats met digitaal gereedschap waar je gebruik van mag maken. We hebben een 3D-printer, een lasersnijder en een vinylsnijder om stickers mee te maken. Al deze machines werken met opensource software. Je kunt thuis iets ontwerpen en dit zelf maken op het Fablab. Het is de bedoeling om zelf aan de slag te gaan met de machines. De instructies van de apparaten vind je op deze website. Onze FabLabmanagers helpen je natuurlijk graag als je er niet helemaal uitkomt.

FabLab wereldwijd

FabLab is een wereldwijd initiatief. De uitgangspunten van alle FabLabs staan in de Fabcharter. Open toegang, eigen verantwoordelijkheid en het delen van kennis en ontwerpen staan centraal. FabLab Amersfoort draait zonder subsidies.

Kosten, tegenprestatie en borg

In ruil voor het gebruiken van de machines verwachten we een tegenprestatie, met waardebepaling achteraf. Die tegenprestatie kan op verschillende manieren worden ingelost. Je kan bijvoorbeeld jouw expertise inzetten op het FabLab of een financiële bijdrage leveren. Daarnaast kun je je ontwerp delen met de community.

Zodra je met de machines aan de slag gaat, betaal je €50 bijdrage en mag je het materiaal gebruiken. Het verbruikte materiaal zoals hout, stickers en filament, koop je tegen kostprijs. Als je klaar bent met de machines, kun je bij de FabLabmanager aangeven hoe je wilt bijdragen. Afhankelijk van je ervaring kun je je inleg (gedeeltelijk) achterlaten, of een ander klusje doen.

Het is ook mogelijk om het FabLab af te huren voor een groter project, een vergadering of iets anders. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

Openingstijden Amersfoort

FabLab Amersfoort is elke dinsdag open van 10:00 tot 22:00 uur (entree tot 21:00 uur) en elke eerste zaterdag van de maand van 10:00 to 18:00.
 

Blog bouw 3D beton printer